torsdag 10 december 2009

Opinonshysterin

Opinionsunderskningarna står nu för tiden som spön i backen. Siffror och procent, trender och utfall kastas runt i debatten och helt ärligt känns det svårt att bli klok på det. Den samlade mediabilden som sprids är ändå att det går himla dåligt för den rödgröna oppositionen i allmänhet och rent uselt för Mona och socialdemokraterna i synnerhet.

Idag släpptes SCBs stora undersökning och man kan väl konstatera att den rödgröna regeringsalternativet faktiskt stärkt sin position sedan senast. Högerregeringen tappar ännu mer mark.

Givet att det är opinionsundersökningar vi talar om och inte faktiska valresultat, hur kan det vara så när media skriver att det är oss det går dåligt för?

Den självklara om än konspiratoriska uppfattning är väl att Reinfeldt hellre vill prata om Mona än om att man slänger arbetslösa och sjukskrivna från hus och hem. Att man hänvisar folk till försörjningsstöd istället för arbete. Man kan ju förstå det. Hade jag fört en sån sopig politik hade jag inte heller velat torgföra min människosyn på det sättet.

Jag tycker det är viktigt att vi sträcker på ryggen och faktiskt med all ödmjukhet och med en krävande arbetsinsats kan slänga ut högern ur Rosenbad. Vi kan klara det och vi har faktiskt ett storförtroende i väljarkåren.

Sedan får man inget gratis och man ska abolut inte ta något för givet. Men bär huvudet högt. Sverige behöver en socialdemokratisk regering som arbetar för ett mer jämlikt och mänskligare samhälle och vi har det inom räckhåll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar